Loppukesän perennat hehkuvat

Värikkäät loppukesän monivuotiset kasvit ja auringon kultaamat heinät ovat piakkoin parhaimmillaan. En aina huomaa iloita väreistä, vaikka olen väri-ihminen. Tarkoitan, ettei kotimme ole blanco valkoinen, vaan meidän molempien värikartasta löytyy myös mausteisempia sävyjä. Niissä on vahvaa, valloittavaa voimaa. Tarvitaan kontrasteja.

Apostoli Paavali puhuu ihmisistä istuttajina ja kastelijoina, mutta keneltä kasvu? Keneltä värit ja muodot?

Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala on antanut kasvun.
Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa.
Mutta istuttaja ja kastelija ovat yhtä; kuitenkin on kumpikin saava oman palkkansa oman työnsä mukaan.
Sillä me olemme Jumalan työtovereita; te olette Jumalan viljelysmaa, olette Jumalan rakennus.
1.Kor. 3: 6-9

Siis ihminen Jumalan työtoverina ja viljelysmaana. Jumala on valmis istuttamaan sydämesi peltoon paitsi hyötykasveja, joista voit jakaa edelleen, myös koristekasveja itsesi, toisten ja Hänen ilokseen. Ihminen kun ei elä pelkästä leivästä.

Mutta että olemme myös Jumalan rakennus. Kyllä. Armosta. Rakennuksen perustus kestää. Hän on Jeesus Kristus. Me sitten rakennamme itse elämämme rakennuksen. Ollaan huolellisia materiaalivalinnoissamme. Rakennetaan rakkaudesta, ilosta, rauhasta, pitkämielisyydestä, ystävällisyydestä, hyvyydestä, uskollisuudesta, sävyisyydestä ja itsehillinnästä. Näistä materiaaleista syntyy taatusti upea Villa Hengen Hedelmä. Terve talo, jossa ei kärsitä sisäilmaongelmista. Katuosoite on Galatalaiskatu 5 as 22-23.

Tervetuloa rakentumaan yhdessä seurakuntaan sunnuntaisin kello 16.

Hedelmällistä loppukesää.

Hannele Heiskanen-Nyström