Yhdeksän toivomusta 9.9.2019

Luvut ovat joillekin merkityksellisiä, kaikille eivät. Tänään yhdeksiköt menivät sumppuun. Juuri siksi nostan yhdeksän toivomuksen koosteen mietittäväksesi, josko sinun pyyntösi tai toiveesi hipaisevat hitustakaan omiani. Jo vuoden alussa mietimme kaksin asioita, joita tarvitsemme tänä vuonna ja niitä haluamme myös pyytää ja rukoilla. Kun nyt kirjaan niitä aakkosiin, niin suurin kaikista saa alkaa luettelon: Rakkaus.

Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii.Rakkaus ei koskaan häviä; (1.Kor.13:4-8)

Täydellistä!

Toiseksi nousee Riemu. Valitettavasti huomaan usein kadottaneeni riemunkiljahdukset. Mutta en onneksi tyystin. Joskus riemu raikuu lasten tai aikuistenkin seurassa. Kunnes saa ja voi kääriytyä kolmanteen vahvaan voimaan – Rukous.

Sinä elämän kookkain malja, täynnä pyyntöjä, huokauksia, pettymyksiäkin ja suloisena suitsukkeena kiitos ja ylistys Hänelle, joka kyllä kuulee.

Mutta mikä on neljäs toiveeni? Tahto, joka haastaa minua ehdottomuudellaan. Osaan satoja, ehkä tuhansia lauluja. Mutta tahtoessani laulaa sydämeni tuntoja itselleni ja muille, olen halunnut laulaa todella hiljaa: Tahtosi Herra tapahtukoon… Siinä laulaja antaa oman tahtonsa pois, Kaikkivaltiaan käsiin. Mikä luottamus!

Sen palkintona seuraa iso annos sisäistä Terveyttä, jossa sielu suostuu suurelle kämmenelle, hoidettavaksi.

Kuudes voiman lähde on Toivo, jonka virtojen vierille kannattaa rakentaa maja. Eikä sen majan läheltä puutu Valoa, koska toivottomuus ei viihdy seitsemännen valon loisteessa.

Jos olen sisäistänyt mainitut seitsemän energialähdettä on todennäköistä, että olen saanut Voimaa, joka ei ole lähtöisin minusta. Minun on siis aika kiittää ja paljastaa yhdeksäs toiveeni, jossa toivon Väriä. Kristityn tie ei ole mustavalkoinen, vaan väreissä löytyy. Löydetään elämän värit rakkaudelle, riemulle, rukoukselle, tahdolle, terveydelle, toivolle, valolle, voimalle ja värille. Eikä lopputulemana voi olla muu kuin jumalallinen harmonia. Värikästä syksyä!

Hannele Heiskanen-Nyström