Kolibrin siivet

”Tiesitkö että kolibri voi räpytellä siipiään 50-80 kertaa sekunnissa (lentäessään paikallaan). Kolibrin pitää syödä lähes jatkuvasti saadakseen riittävästi energiaa. Jos ihminen pystyisi toimimaan kolibrin energiatasolla, meidän pitäisi syödä lähes 1300 hampurilaista päivässä! Lisäksi ihmisen sydämen pitäisi lyödä 1260 kertaa minuutissa. Ruumiinlämpömme nousisi 385°C ja syttyisimme palamaan.

Nämä ovat vain joitain kolibrin vaikuttavista ominaisuuksista – me emme ole edes puhuneet niiden uskomattomasta siipien suunnittelusta, olkanivelestä tai erityisesti suunnitellusta kielestä!”

Lue lisää luomisesta https://luominen.fi/
Kunnioitamme Luojaa ja Hänen suurenmoista suunnitteluaan. Ylistys Jumalalle!

Kesä pääsee aina yllättämään. Vain harvoin tulee tarkkailtua luonnon ihmeitä niin paljon kuin olisi aihetta ja kohteita. Yhtäkkiä puissa on jo lehdet ja silmut jäivät miltei huomiotta. Tulimme juuri kastelemasta mustaherukan reippaita raakileita. Viime vuonna marjat muistuttivat tummia viinirypäleitä. Ettei vain olisi niin, että sorrumme pitämään upeaa luontoamme ja sen arvokkaita antimia itsestäänselvyytenä.

Jumala sanoi: ”Tuottakoon maa kasvillisuutta, siementä tekeviä ruohoja ja hedelmäpuita, jotka kantavat maan päällä lajiensa mukaista hedelmää, jossa on niiden siemen.” Näin myös tapahtui. Maa tuotti kasvillisuutta: ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan ja puita, jotka kantoivat lajiensa mukaista hedelmää, jossa oli niiden siemen. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä. (1. Moos. 1:11-12)

Ihmeellisen luomistyön yllä on edelleen siunaus, jossa pienen pojan tai tytön eväät riittävät tuhansille ja tähteitäkin jää. Mitä jakamiseen tarvitaan? Esilletulo – tässä pienet eväät jakoon muillekin. Tuskin evankeliumin pieni, nimetön poika koskaan unohti siunauksen määrää ja mittaa. (Joh. 6:1-15). Hedelmäpuu nimeltä Jakaminen tuottaa herkkiä hedelmiä, joiden sato ei ehdy. Syödään ja ihastellaan. Kiitos lahjoistasi, Isä.

Tervetuloa seurakuntaan sunnuntaisin klo 16.

Hannele Heiskanen-Nyström