Valo voittaa

Puhutaan järjen valosta, ja tyhmä ihminen on ”pimeä”. Koska valo on välttämätöntä näkemiselle, sitä pidetään järjen, uskon ja johdatuksen symbolina useimmissa kulttuureissa. Kristinuskon perusoppeja on ”Jeesus on maailman valo”, ja hän toi ”valoa kansalle, joka pimeydessä vaeltaa”. Näin tiivistää valon ominaisuuksia ei ehkä niin suosittu Wikipedia. Mutta mitä sinä ajattelet valon merkityksestä itsellesi? Tänään Valon päivänä totean, että olen valoriippuvainen. Koen aina viimeistään marraskuussa kaamosfobiaa. Tänään oli virkistävää kokea kevään valo ja nauttia ajatuksesta että valon määrä lisääntyy juhannukseen saakka. Vaikka kirjaimellisesti lyön näillä riveillä pimeyttä korville, olen silti ehdottomasti neljän vuodenajan ystävä. Ei kesä tuntuisi kesältä ilman syksyä ja joskus loskaistakin talvea. Meidät on luotu näille leveyksille, eikö?

Mietimme yhdessä seurakuntamme syyskokouksessa viime vuoden marraskuulla vuoden 2016 teemaa ja toiminta-ajatusta. Päätimme kirkastaa yksiselitteistä totuutta ”Valo Voittaa”. Miksi? Siksi, että mikäli sorrumme vain huokailemaan maailmantilanteen kurjuutta, luonnonmullistuksia ja loputonta surkulistaa emme ole raamatullinen seurakunta. Jos kyseinen virus kroonistuu aivosoluihimme emme ole oivaltaneet kristityn asemaa oikein. Vaikka tältä kaikelta ei suinkaan saa sulkea aisteja on ehdottomasti syytä löytää oikean valon ja suolan levittäjän paikka pimeässä ja jopa joskus kalman tuoksuisessa maastossa. Emme elä väärässä ajassa.

Pyöreät vuodet kohdallani tosin sysäävät omaa aikajanaani tässä kuussa vahvasti seniorikauden saloihin. Se tuntuu ryppyiseltä. Siihenkin on vain tottuminen. Ja mikä ihmeellistä, tunne on koristeltu kiitoksin, koska hamaan harmauteen Hän on sama. Jeesus on luotettava ja turvallinen. Hän tuntee minut ja sinut täysin. Hän kohtaa meitä seurakunnan toimintamuotojen kautta niin ettei oman elämän kysymyksiä tarvitse suinkaan mietiskellä yksin.

Tule jumalanpalveluksiin sunnuntaisin kello 17, lähetyskahviloihin, keskiviikon Sanan ja ylistyksen iltoihin, miesteniltoihin sekä perheen pienimmille suunnattuun Pienten Askelten Pyhäkouluun, Sunday School in English and Finnish sunnuntaisin kello 10. Harvinainen kielikylpy huippujuttujen avulla. Seuraa näitä kotisivuja sekä Itäväylää ja voit pyytää itsellesi kuukausittaisen tapahtumakalenterin osoitteesta rainernystrom(ät)hotmail.com. Voit välittää oman rukouspyyntösi joko alla olevaan sähköpostiin tai tuoda aiheen seurakuntamme rukouslaatikkoon. Tarvitsemme toisiamme aina kunnes todellinen Valo voittaa. Eikä enää koskaan ole pimeää.

Hannele Heiskanen-Nyström