Jumala ei puhu turhia

Meillä ihmisillä on usein tapana pitää paljon melua asioista, jotka eivät edes voi aueta oikein. Jaksetaan jurnuttaa ellei nyt enää aidan seipäistä, niin kikystä ja sotesta. Faktat ovat olemattomia tai ainakin ohuita. Edut ja haitat menevät suloisesti sekaisin sen mukaan minkä väriset lasit puhujan nenältä löytyy. Ja sitten päästääkin huijausviesteihin.

Luotettavan yhtiön nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa tarjotaan palkintona upeita ja kalliita puhelimia pientä maksua vastaan. Aidon viestin ja huijausviestin ero on se, että huijausviestissä pyydetään aina rahaa tavalla tai toisella. Ja kyllä vielä löytyy asiallisiakin keräyskirjeitä, joiden lähteet ja kohteet ovat luotettavia.

Jumala ei koskaan puhu turhia. Hänen sanaansa voi aina luottaa. Mutta toki kannattaa tietää tai ottaa selvää minkä nimiseen jumalaan uskoo. Jos uskoo elävään, Kaikkivaltiaaseen taivaan ja maan Luojaan, joka lähetti Poikansa Jeesuksen Kristuksen ihmiskunnan syntien sovitukseksi, voi turvallisesti lukea itselle ja muille Hänen rakkauskirjettään. Eikä Raamattuun tarvitse pettyä.

Nostan esille kolme minisaarnaa, joissa Jumalan Sanan voima mielestäni näkyy, kuuluu ja tuntuu.

Ja Jumala sanoi ”Tulkoon valkeus.” Ja valkeus tuli. (1.Moos. 1:3) Ja me voimme vielä tehokkaidenkin keinovalojen hämyssä laulaa suosittua, nyt jo iäkästä laulua ”himmenee valot tään maan, kun katselen rakkauttaan. Niin paljon mä Herralta saanut oon”.

Toisen Jumalan saarnan löydämme valoisasta pilvestä, josta kuului ääni: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt; kuulkaa häntä.” (Matt. 17:5) Tämän puheen kuulivat vain Jeesuksen kanssa vuorelle kiivenneet Pietari, Jaakob ja Johannes. Pietari ehdotti kolmen majan rakentamista luultavasti siksi, että hänen mielestään taivaallisen näyn jälkeinen täydellinen olotila olisi ansainnut asunnon. Se ennen kokematon tunne olisi ollut kyettävä kätkemään majaan ja säilömään sieluun. Liikuttavaa.

Kolmannessa Jumalan saarnassa puhuu itse Vapahtaja, ihmiseksi tullut Jumala, Kristus Jeesus. Puhujapaikkana on Golgatan keskimmäinen risti. Koko ihmiskunnan syntikuorman sovitettuaan tuo synniksi tehty Jumala sanoi ja toisen tulkinnan mukaan huusi: ”Se on täytetty”, ja kallisti päänsä ja antoi henkensä. (Joh.19:30)

Etsitään, löydetään ja suostutaan löydetyiksi. Muista, että olet arvokas!

Hannele Heiskanen-Nyström